Station Almere Poort

Verbetering in bereikbaarheid door komst station

Zondag 9 december is het gloednieuwe station Almere Poort geopend. Vanaf deze dag staat dit bijzondere stadsdeel ook via de rails in verbinding met de rest van Nederland. Een fantastische verbetering in de bereikbaarheid van Almere Poort!

Het station Almere Poort staat in het Olympiakwartier, het toekomstige centrumgebied van het stadsdeel. Naast de basisvoorzieningen, zoals twee liften en trappen, heeft het station Almere Poort voldoende kaartautomaten, wachtruimtes en service- en alarmzuilen. Tevens zijn er geluidsschermen geplaatst.


Opening station Almere Poort

Kiss & Ride

Het station wordt voorzien van 520 overkapte fietsplekken en 124 fietskluizen. De fietskluizen zijn te reserveren via de NS-website. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig op het station en op het voorplein wordt een Kiss & Ride (kortparkeervoorziening), een taxistandplaats en een busvoorziening ingericht. De gemeente Almere legt beide stationspleinen aan en de toegangswegen naar het station.

Vanaf nu rijden onderstaande treinen van en naar het station toe:

  • 2x per uur Sprinter Zwolle - Amsterdam Centraal. Stopt op alle stations.
  • 2x per uur Sprinter Almere Oostvaarders - Hoofddorp (via Amsterdam Zuid). Stopt op alle stations. 
  • 2x per uur Sprinter (voorheen aangeduid als intercity) Almere Oostvaarders - Utrecht Centraal. Stopt niet te Bussum Zuid, Hilversum Noord en Hollandse Rading.

BereikbaarheidsOffensief Randstad

Dit station is onderdeel van het BOR RegioNet-programma (BereikbaarheidsOffensief Randstad) waarin ProRail, NS en lokale en regionale overheden samenwerken om de bereikbaarheid van de Noordelijke Randstad per trein te verbeteren.