Direct naar paginainhoud

Olympiakwartier West

Nieuwbouwproject Zandpoort in Olympiakwartier West

In 2017 heeft de gemeente Almere de aftrap gegeven voor de ontwikkeling van het nieuwbouwproject Zandpoort in de wijk Olympiakwartier West. Samen met de partners Dura Vermeer, de Alliantie en Trebbe ontwikkelt de gemeente Almere deze wijk in Almere Poort. Hier komen circa 550 woningen waarvan 70% eengezinswoningen en 30% appartementen/hoogbouw in de verdeling huur, koop en zelfbouw.

De eerste zelfbouwkavels en diverse eengezinswoningen van Zandpoort zijn inmiddels bewoond. Ook de sociale Goedhuurwoningen zijn opgeleverd. De tijdelijke verlichting en de tijdelijke bovengrondse afvalcontainers zijn geplaatst. Op onderstaande kaart ziet u hoe voetgangers, fietsers en auto's hun weg vinden in en naar Zandpoort.

Goedhuur woningen

Trebbe en de Alliantie wonnen in 2016 de prijsvraag voor goedkope huurwoningen met de laagst mogelijke energielasten. Het plan bestond uit 58 een- en tweelaagse woningen met kap van tachtig tot honderdtien vierkante meter. De Alliantie: “Het zijn goede betaalbare sociale huurwoningen met een huurprijs van maximaal 550 euro, die ook nog eens ontzettend duurzaam en energiezuinig zijn. We hebben bovendien veel oog voor het groen in de wijk. Zo groeien er straks bramenstruiken in geveltuintjes als knipoog naar de duinen, waar ook volop bramen groeien.” Daarnaast bouwt de Alliantie 44 tweelaagse eengezinswoningen met kap en 60 appartementen.

Zelfbouw

In Zandpoort komen in totaal 49 zelfbouwkavels waar particulieren hun droomhuis zelf kunnen bouwen, voornamelijk geschakeld. De kavelbreedte en -grootte varieert zodat er verschillende mogelijkheden zijn om een huis te bouwen die past bij de woonwensen. De kavels liggen verspreid in het duinlandschap, diverse kavels liggen aan een wadi of een duinpad. De eerste 34 zelfbouwkavels van ikbouwmijnhuisinAlmere.nl, het zelfbouwmerk van de gemeente Almere, gingen in 2017 in verkoop. In januari 2018 volgden vier geschakelde zelfbouwkavels die uitkijken op de duinvallei. In november 2018 zijn 11 kavels voor kleiner wonen in verkoop gegaan.

Klik hier voor meer informatie over het aanbod van zelfbouwkavels.

Een aantal kavels in Zandpoort was gereserveerd voor IbbA. Met IbbA konden starters hun eerste huis zelf bouwen met de IbbA-starterslening. Omdat de prijzen zijn gestegen, is de huidige IbbA-regeling niet meer bereikbaar voor koopstarters met een jaarinkomen tussen € 22.000 en € 44.000. Omdat er veel vraag is naar nieuwe huizen in Almere, komen op deze kavels in Zandpoort projectmatige koophuizen. Meer informatie over de projectmatige ontwikkelingen in Zandpoort vind je op www.zandpoort.nl

Woningbouw

Een belangrijk deel van de wijk bestaat uit grondgebonden koopwoningen, een klein deel appartementen en een klein deel vrije sector huurwoningen. De ontspannen architectuur met zandkleurige gevels en witte accenten zoals houten hekwerken en veranda’s verhogen de sfeer die door het landschap wordt opgeroepen. 

Interesse in Zandpoort?

Voor meer informatie over de verhuur en verkoop van woningen in Zandpoort kunt u terecht op www.zandpoort.nl

Interesse in Zandpoort?

Voor meer informatie over de verhuur en verkoop van woningen in Zandpoort kunt u terecht op www.zandpoort.nl

Blijf op de hoogte!

Ga naar de website van Zandpoort en geef u op voor de nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Informatie vergunningen

Blijf op de hoogte over vergunningen die zijn aangevraagd of afgegeven via de vergunningenapp OmgevingsAlert Almere of de mailservice van Overheid.nl.