Olympiakwartier

Olympiakwartier: stads wonen, werken, winkelen en sporten

Almere Poort is op weg een compleet stadsdeel te worden. Olympiakwartier is verdeeld in Olympiakwartier West (tussen station en Duin) en Olympiakwartier Oost (tussen station en Elementendreef). Beide wijken vallen onder het ontwikkelingsplan Stadstuinen Poort Oost. In het Olympiakwartier kun je straks niet alleen stads wonen, maar kun je dit ook prima combineren met werken. Er zullen zo'n 1200 woningen gebouwd worden in verschillende segmenten: van sociale huurwoningen tot grote luxe appartementen. Doordat werken zowel aan huis, in kantoren als in de plinten van gebouwen kan, ontstaat er een levendige sfeer.

In Olympiakwartier West is eind april 2017 het nieuwbouwproject Zandpoort gestart. In Olympiakwartier Oost zijn inmiddels meerdere sport- en onderwijsvoorzieningen te vinden en hier komt in de toekomst het stadsdeelcentrum.

Optimale bereikbaarheid

In het hart van Olympiakwartier bevindt zich het treinstation van Almere Poort. Amsterdam, Lelystad, het Gooi, Utrecht en het oosten en noorden van het land met Zwolle, Kampen en Groningen zijn, mede door de Hanzelijn, nu nog beter te bereiken. Naast het treinstation vind je het busstation van Almere Poort voor de overige verbindingen binnen Almere.

Leven tussen tuin en duin in Olympiakwartier West

Eind april 2017 startte de ontwikkeling van het nieuwbouwproject Zandpoort in de wijk Olympiakwartier West. Samen met de partners AM, Dura Vermeer, de Alliantie en Trebbe ontwikkelt de gemeente Almere deze wijk in Almere Poort. Hier komen circa 550 woningen waarvan 70% eengezinswoningen en 30% appartementen/hoogbouw in de verdeling huur, koop en zelfbouw.

Meer informatie op de pagina van Olympiakwartier West.

Naar boven

Winkelen, studeren en sporten in Olympiakwartier Oost

Olympiakwartier Oost wordt een combinatie van een centrumgebied en een stedelijk woongebied. De appartementen in een parkachtige omgeving met gemeenschappelijke tuinen, grote lanen, groene gevels, en dakterrassen bepalen de sfeer. Ook de parkeerterreinen krijgen een groene uitstraling. Bijzondere sportvoorzieningen om gezond te bewegen in de open lucht. Door de beperkte omgang van de appartementengebouwen woon je niet anoniem. Hier ken je je buren! 

Meer informatie op de pagina van Olympiakwartier Oost.

Naar boven