Skip to content

Stedenbouwkundig plan Homeruskwartier Centrum

Het stedenbouwkundig plan voor het centrum van het Homeruskwartier streeft er naar het Homeruskwartier een echt centrum te geven. Daarom kent het plan een opbouw in bouwblokken. Deze bouwblokken zijn relatief dicht op elkaar geplaatst, en hebben een gevarieerde hoogte opbouw, met hoogteaccenten. De hoogteaccenten markeren de randen van het centrum en het Homerusplein en dragen bij aan de hogere bebouwingsdichtheid van het centrum, aan de zichtbaarheid van het centrum en aan de bijzondere sfeer daarvan. 

De maten van de bouwblokken, van de binnenruimtes van de blokken en van de breedtes van de straten variëren. De blokken krijgen op een aantal plekken een verhoogde begane grond, of ‘plint’ waar ruimte is voor verschillende functies en, op aangewezen delen, voor winkels. De bouwblokken bieden ruimte aan verschillende woningtypes, van grote herenhuizen tot kleine appartementen.

Met de hoge dichtheid, de variatie in schaal, uitbouwmogelijkheden zoals trappen, bordessen, balkons, galerijen en serres en de differentiatie van functies krijgt dit deel van het Homeruskwartier een stedelijke sfeer en levendigheid die past bij het centrum van het gebied.

Rechts vindt u de bebouwingsimpressie van het gebied. In oranje de locaties die in ontwikkeling zijn. In grijs de locaties zoals deze zijn of worden gebouwd.

Informatie vergunningen

Blijf op de hoogte over vergunningen die zijn aangevraagd of afgegeven via de vergunningenapp OmgevingsAlert Almere of de mailservice van Overheid.nl.