Skip to content

Homeruskwartier

Homeruskwartier: bouw uw eigen huis!

Topshot.nl juli 2018
Luchtfoto Homeruskwartier

Het Homeruskwartier in het stadsdeel Almere Poort is revolutionair en uniek. Het is de grootste woonwijk in Nederland die door de eigen inwoners wordt ontwikkeld en gebouwd. De wijk bestaat uiteindelijk uit 3.400 woningen, waarvan ruim 1.000 in (collectief) particulier opdrachtgeverschap en wordt met recht de grootste zelfbouwwijk van Nederland genoemd. Hier ziet heel Nederland in de praktijk hoe mensen de stad maken. Het Homeruskwartier bestaat uit Centrum, West en Oost. 

Alle vormen van bouwen komen aan bod. Grachtenhuizen, woonwerkvilla's, bungalows, tuinhuizen en woontorens. Geschakeld of vrijstaand. Klein of groot. Volgens eigen ontwerp of samen met anderen. Afwisseling en diversiteit bepalen het bijzondere karakter van de wijk. Wonen gecombineerd met werk is op veel plekken mogelijk en er zijn ook kavels bedoeld voor het bouwen van een woning met een aan huisgebonden beroep. 

Meer informatie over: 

Naar boven

Inloopbijeenkomst 16 oktober 2018

Tijdens de grote inloopbijeenkomst op 16 oktober 2018 zijn onderstaande ontwikkelingen toegelicht en de impressies gepresenteerd:

 

 

Inloopbijeenkomst 3 april 2018

Tijdens de bijeenkomst zijn bovenstaande ontwikkelingen toegelicht. Van de vier ontwikkelingen ziet u hier de eerste impressies.

Dit zijn de impressies van de woontorens aan de Nestorstraat. Per ontwikkeling zal samen met een marktpartij de communicatie naar de omwonenden worden opgepakt.

 

 

Informatie vergunningen

Blijf op de hoogte over vergunningen die zijn aangevraagd of afgegeven via de vergunningenapp OmgevingsAlert Almere of de mailservice van Overheid.nl.

Vragen?

Heeft u vragen neem dan contact met ons op via het contactformulier.