Zicht op Duin

Start werkzaamheden Zicht op Duin

Vanaf maandag 24 augustus 2020 beginnen we met het definitief inrichten van het openbaar terrein van Zicht op Duin in het Europakwartier. De werkzaamheden worden uitgevoerd door het aannemingsbedrijf Infradijk Lelystad.

Werkzaamheden bestrating en openbaar groen

We verwijderen eerst de aanwezige bestrating, daarna leggen we de rijweg, trottoir en verlichting aan. De werkzaamheden voor de beplanting in het openbaar gebied zijn seizoensgebonden. We planten het groen daarom vanaf voorjaar 2021 (plantseizoen). Over de planning van deze werkzaamheden informeren wij u later. Ook plaatsen wij op diverse locaties definitieve ondergrondse inzameldepots voor afval.

Fasering en duur werkzaamheden

Om de wijk bereikbaar te houden, voeren wij de werkzaamheden gefaseerd uit. De fasering staat niet geheel vast. Door bouw op de aanliggende kavels kunnen er wijzigingen ontstaan. Tenminste één week voor aanvang van de werkzaamheden in uw straat informeert de aannemer u hierover. Het streven is om deze werkzaamheden medio 2023 geheel af te ronden. Het weer kan de werkzaamheden beïnvloeden, daardoor kan de planning wijzigen. Eventuele wijzigingen in de planning vermelden wij ook op deze pagina. 

De eerste fase begint in de Beneluxlaan vanaf maandag 24 augustus. Voor 2020 staan daarna op de planning de IJslandstraat, Spanjestraat, Frankrijkkade en Portugalkade. De planning voor 2021 volgt later. Bewoners van de andere fasen worden hierover nog bericht wanneer de planning bekend is.

Bereikbaarheid woningen en parkeren

Tijdens de werkzaamheden in uw straat of straatgedeelte is het noodzakelijk dat de straat afgesloten wordt voor al het verkeer. Uw woning is dan niet bereikbaar per auto. U wordt verzocht om uw auto tijdelijk elders te parkeren. Via tijdelijke voorzieningen is uw woning wel te voet bereikbaar.

Aanbieden afval

De (bovengrondse) containers of opstelplaatsen voor uw afvalbak zijn door de werkzaamheden tijdelijk niet bereikbaar. Uw afvalbak kunt u in deze periode aanbieden bij de voor u dichtstbijzijnde tijdelijke opstelplaats.

Vragen

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen via almere.nl/contactformulier of bellen op werkdagen tussen 08.30 uur en 17.00 uur naar telefoonnummer 14 036.

Wij proberen de overlast van de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken.

Bijgewerkte planning Zicht op Duin


Werk aan de weg: Europalaan, gedeelte tussen de Poortdreef en de busbaan

De gemeente Almere gaat de Europalaan, het gedeelte tussen de Poortdreef en de busbaan voorzien van definitief asfalt. Op dit moment ligt er tijdelijk asfalt en/of klinkers en deze worden vervangen door een definitieve asfaltconstructie. De locatie van de werkzaamheden zijn aangegeven op de onderstaande tekening.

Wanneer zijn de werkzaamheden?

De werkzaamheden aan de Europalaan zijn van maandag 16 augustus tot en met vrijdag 27 augustus 2021. 

Wat gaan we doen?

We halen de bestaande verhardingen in de weg eraf. Daarna brengen we een onderlaag, een tussenlaag en een deklaag van het asfalt waarop de belijning wordt aangegeven. 

Omleiding

Het betreffende gedeelte van de Europalaan wordt volledig afgesloten voor het verkeer tijdens de werkzaamheden. Gedurende de werkzaamheden wordt het verkeer van en naar de Europalaan omgeleid via de Poortdreef-Elementendreef, zoals aangegeven in het onderstaande omleidingskaartje.

Omleidingen worden met de bekende gele borden aangegeven. Het fietsverkeer van en naar Duin kan gebruik maken van het aanwezige fiets/voetpad.