Direct naar paginainhoud

Columbuskwartier

Columbuskwartier: comfortabel en kindvriendelijk wonen

In het Columbuskwartier woont u in een groene en duurzame wijk met een kindvriendelijke opzet. De wijk is speels ingedeeld, met gezellige pleinen en een uniek autoluw kinderpad.

Groen, duurzaam en kindvriendelijk, dat is het Columbuskwartier. De wijk geeft kinderen alle ruimte met veel speelplekken en een bijzonder kinderpad. Dit autoluwe wandel- en fietspad slingert door de wijk langs scholen, kinderopvang en zorgvoorzieningen. Aan het kinderpad liggen originele speelplekken zoals een zonnewijzer, lachspiegels, zand, water en speeltoestellen. Ook is er een 'eetbaar landschap' aangelegd: 'De Proeverij'. U vindt hier zowel huur, koop als zelfbouwwoningen.

Zicht op Duin

Aan de Poortdreef in zowel Columbuskwartier als Europakwartier West de strook Zicht op Duin. Hier krijgen ontwikkelaars en bouwers de mogelijkheid om ‘stadspaleizen’ te bouwen.  Dit zijn kleinschalige statige appartementenblokken die per gebouw bestaan uit circa 12-15 appartementen. Meer informatie over Zicht op Duin en over de locaties waar stadspaleizen in aanbouw zijn of gaan

Volop voorzieningen

Op centrale plekken in de wijk zijn voorzieningen gerealiseerd. Twee basisscholen, een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, een peuterspeelzaal, een sportzaal en een buurtontmoetingscentrum. Ook is er een supermarkt. De meeste voorzieningen liggen op loop- en fietsafstand. De buurtstraten zijn ingericht als 30 km gebied. De auto's parkeert u veelal op eigen terrein, blijven aan de rand van de wijk of staan uit het zicht op binnenhoven.

Naar boven

Natuurlijk verantwoord

Het groene karakter van het Columbuskwartier komt ook tot uiting in duurzaamheid. Ontwikkelaars bouwen met duurzame materialen en de openbare ruimte wordt zorgvuldig ingericht. Bovendien zijn er ongeveer vijfhonderd door het Wereld Natuur Fonds gecertificeerde 'zonnewoningen' en 'passiefwoningen' in de wijk gebouwd. Deze woningen maken optimaal gebruik van daglicht, zijn goed geïsoleerd en zonne-energie speelt een belangrijke rol.

Naar boven

Informatie vergunningen

Blijf op de hoogte over vergunningen die zijn aangevraagd of afgegeven via OmgevingsAlert Almere of de mailservice van Overheid.nl.