Direct naar paginainhoud

Werkzaamheden Elementendreef

Contact

Heeft u vragen dan kunt u die stellen via het contactformulier of bel naar telefoonnummer 14 036 (op werkdagen van 8.30 – 17.00 uur). 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van eventuele wijzigingen in de planning van de werkzaamheden? Kijk dan op ook op Facebookpagina Werkaandedreven.

Werk aan de weg: Elementendreef

De gemeente Almere gaat het asfalt van de Elementendreef vervangen. Het is aan onderhoud toe. De asfaltdeklaag vertoont slijtage (scheur- en spoorvorming variërend van matig tot ernstig) als gevolg van ouderdom en het steeds intensiever wordende wegverkeer. Ook de weersomstandigheden (langdurige droogte, hitte en vorst) hebben gezorgd voor (versnelde) verslechtering van het wegdek.

Wanneer zijn de werkzaamheden?

De werkzaamheden aan de Elementendreef zijn van maandag 14 september tot en met zondag 29 november 2020. 

Wat gaan we doen?

We herstellen de verzakkingen in de weg. Waar nodig repareren we scheuren. Daarna vervangen we de tussenlaag en de deklaag van het asfalt. 

Fasen

De werkzaamheden bestaan uit vijf fasen. Overdag worden met een enkelbaans afzetting de kolken en banden op hoogte gesteld. Gedurende nachtelijke halve rijbaan afzettingen wordt het asfalt opgebroken en de fundering frezen we door om daarna het nieuwe asfalt goed te laten hechten. Gedurende de nachtelijke werkzaamheden asfalteren we de deklaag, brengen we de belijning aan op het asfalt. 

De bus rijdt tijdens de eerste tot en met de vijfde fase over een tijdelijke route. Omleidingen worden met de bekende gele borden aangegeven.

7 september beginnen voorbereidingen

Vanaf maandag 7 september beginnen we met voorbereidingen voor de werkzaamheden aan de Elementendreef. We maken tijdelijke rijstroken en aanpassingen om verkeer langs de werkzaamheden te leiden tijdens de werkzaamheden. De Elementendreef en kruisingen blijven gewoon berijdbaar. Wel zijn enkele stroken afgesloten, maar voor iedere richting blijft er altijd één open.

Weekend werkzaamheden

In fase 4 en 5 wordt 24 uur per dag gewerkt vanaf vrijdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 6.00 uur. De andere fasen worden tijdens reguliere werktijden uitgevoerd. 

Fase 1

maandag 14 september tot en met maandag 5 oktober 

In de eerste fase is de zuidzijde van de Elementendreef afgesloten. Het verkeer rijdt in 2-0 systeem (de ene kant van de dreef met twee rijbanen is afgesloten, op de andere kant van de dreef maakt het verkeer gebruik van een rijbaan heen en een rijbaan terug) op de noordzijde. Verkeer uit de zijwegen kan dan alleen rechtsaf slaan. 

Fase 2

woensdag 7 tot en met vrijdag 23 oktober 

Tijdens deze fase gaat het verkeer naar de Heliumweg over de oude Castorweg en een bypass. Het verkeer rijdt nu over de zuidzijde van de Elementendreef weer in het 2-0 systeem. De Europalaan en de Pierre de Coubertinlaan zijn afgesloten. Het verkeer kan via de Olympialaan en een tijdelijke rijbaan tussen de Pierre de Coubertinlaan en de Kobaltstraat de bedrijven aldaar gewoon bereiken.

Fase 3

maandag 26 oktober tot en met zaterdag 7 november 

Nu is de noordzijde van de Elementendreef tussen de Argonweg en de oude Castorweg afgesloten; het verkeer rijdt over de zuidzijde in een 2-0 systeem. Verder is de Elementendreef afgesloten ter hoogte van de Olympialaan. Het verkeer rijdt ook hier over de zuidzijde in een 2-0 systeem.

Fase 4

vrijdag 6 november (vanaf 20.00 uur ’s avonds) tot maandag 9 november (6.00 uur ‘s morgens)

Deze fase wordt uitgevoerd in het weekend. De toe- en afrit vanaf de A6 zijn afgesloten. De Elementendreef tussen de Olympialaan en de Poortdreef is afgesloten in beide richtingen. De Poortdreef is wel bereikbaar via de Olympialaan.

Fase 5

vrijdag 13 november (vanaf 20.00 uur ’s avonds) tot en met maandag 16 november (6.00 uur ‘s morgens) 

Tijdens de laatste fase is de kruising Elektronweg-Elementendreef afgesloten. Op de kruising met de A6 zijn nu werkzaamheden gaande, maar het verkeer kan hier wel gewoon rijden. Mogelijk zijn er rijstroken afgesloten, maar dit heeft weinig consequenties voor de doorstroming van het verkeer. De toe- en afrit van de A6 zijn gewoon open.

Opruimwerkzaamheden

Vanaf dinsdag 10 tot en met zaterdag 14 november verwijderen we de tijdelijke aanpassingen. Zoals de tijdelijke rijbanen en het ongedaan maken van de aanpassingen die het verkeer doorgang gaven. De Elementendreef en de kruisingen gewoon berijdbaar. Enkele rijstroken zijn afgesloten, maar voor iedere richting blijft er altijd één open.