Skip to content

Vier deelgebieden

Stadstuinen Poort bevindt zich aan de westkant van Almere, tussen de A6 en het reeds bebouwde en bewoonde westelijke deel van Almere Poort. Hier is ruimte voor 3600 woningen en vestigingsmogelijkheden voor bedrijven. In vier kwartieren zal Stadstuinen tot bloei komen. 

Kaartje van de vier deelgebieden in Poort Oost

Olympiakwartier West

Ca. 550 woningen (70 % eengezinswoningen, 30% appartementen/hoogbouw in verdeling huur, koop/nieuwbouw, zelfbouw), gelegen tussen Duin en het spoor, samenwerking met marktpartijen die al afspraken met gemeente hebben (o.a. project Goed Huur Woningen). In november is de bouw gestart van de 58 GoedHuur Woningen. 

Europakwartier Oost I

Kaartje van Europakwartier Oost

Ca 1200 woningen (70% eengezinswoningen, 30% appartementen/hoogbouw), gelegen tussen spoor en bedrijventerrein Lage Kant.

Olympiakwartier Oost

Kaartje van Olympiakwartier Oost

Ca 650 woningen (was 25% eengezinswoningen en 75% appartementen/hoogbouw is nu 100% appartementen/hoogbouw), gelegen tussen spoor en Elementendreef ter hoogte van het station Almere Poort. Hier zijn nu vooral de voorzieningen als de Topsporthal en het zwembad zichtbaar. Voor onderwijs vindt u hier het MBO College Poort van het ROC (nu tijdelijke gebouwen, de nieuwbouw is in het voorjaar van 2018 gereed) en Scholengemeenschap Het Baken. Wereldrestaurant Atlantis heeft op vrijdag 15 december haar deuren geopend. In oktober heeft de gemeente een twee keer zo grote tijdelijke Park & Ride in Olympiakwartier Oost geopend. De oude locatie van de Park & Ride in Olympiakwartier West wordt bouwrijp gemaakt.

Voor het Olympiakwartier Oost zal de gemeente partijen uitdagen de woningbouwplannen te ontwerpen. Het concept verkavelingsplan is nu als denkrichting beschikbaar (zie de afbeelding hierboven). De gemeente formuleert moment de uitgiftecondities. Deze worden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 bekend gemaakt. Heeft u als marktpartij belangstelling en heeft u dit nog niet kenbaar gemaakt, dan kunt u uw gegevens aan ons doorgeven. 

Europakwartier Oost II

Ca 1200 woningen (85% eengezinswoningen, 15% appartementen/hoogbouw), gelegen tussen spoor en Elementendreef start bouw vanaf 2019.

Vragen?

Heeft u vragen? Stuur een e-mail naar info@almere.nl o.v.v. Poort Oost