Direct naar paginainhoud

Stadstuinen Poort Oost bevindt zich aan de westkant van Almere, tussen de A6 en het reeds bebouwde en bewoonde westelijke deel van Almere Poort. Hier is ruimte voor ruim 3600 woningen en vestigingsmogelijkheden voor bedrijven. In vier woonkwartieren zal Stadstuinen tot bloei komen. Lagekant is een bedrijventerrein.

Olympiakwartier West

Ca. 550 woningen (70 % eengezinswoningen, 30% appartementen/hoogbouw in verdeling huur, koop/nieuwbouw, zelfbouw), gelegen tussen Duin en het spoor. Dit in samenwerking met marktpartijen die al afspraken met de gemeente hebben (o.a. project Goedhuurwoningen). Inmiddels wordt hier volop gebouwd.

Europakwartier Oost I

Circa 1400 woningen (70% eengezinswoningen, 30% appartementen/hoogbouw), gelegen tussen spoor en bedrijventerrein Lage Kant. Het bouwrijp maken van het gebied is gestart. Volgens planning start de bouw van de eerste woningen eind 2020.

Olympiakwartier Oost

Ca 650 woningen (was 25% eengezinswoningen en 75% appartementen/hoogbouw is nu 100% appartementen/hoogbouw), gelegen tussen spoor en Elementendreef ter hoogte van het station Almere Poort. Hier treft u de voorzieningen als het Topsportcentrum en het zwembad. Voor onderwijs vindt u hier het MBO College Poort van het ROC en Scholengemeenschap Het Baken. Ook is Wereldrestaurant Atlantis hier gevestigd. Naast station Poort treft u een tijdelijke Park & Ride.

Europakwartier Oost 2

Ca 1200 woningen (85% eengezinswoningen, 15% appartementen/hoogbouw), gelegen tussen spoor en Elementendreef.

Vragen?

Heeft u vragen? Stuur een e-mail naar infoverberg dit@almere.nl o.v.v. Poort Oost

Interesse in een woning?

Marktpartij en interesse?

Klik hier voor meer informatie over gemeentelijke aanbestedingen en ruimtelijke initiatieven