Europakwartier Oost

Nieuwbouwproject New Brooklyn in Europakwartier Oost

In Europakwartier Oost wordt een stedelijke en bijzonder onderscheidende wijk ontwikkelt. Stedelijk in dichtheid en gevarieerd in woningen en samenstelling van bewoners. Hier komen circa 1400 woningen (70% eengezinswoningen, 30% appartementen/hoogbouw) in een mix van koop, huur en zelfbouw. Het bouwrijp maken van het gebied is gestart. Volgens planning start de bouw van de eerste woningen begin 2021.

Stadswijk New Brooklyn - 1e fase

Samen met de partners de Alliantie, Heijmans en een belegger ontwikkelt de gemeente Almere de eerste fase van deze nieuwe stadswijk New Brooklyn. Hier wordt straks gebouwd aan karakteristieke bakstenen huizen met erkers, souterrains en trappetjes in stoere, stijlvolle en industriële architectuur. New Brooklyn is een stadswijk geïnspireerd op Amerikaanse steden als Boston, Philadelphia en New York.

De wijk is groen en kindvriendelijk van opzet. Het hart van de wijk voor gevormd door de Meent. Een plek waar wijk bewoners elkaar ontmoeten. Met grote grasvelden en diverse grote bomen. Deze groene ruimte verbindt de wijk met de omliggende wijken en functies zoals de Europalaan en het station Almere Poort. Voetgangers- en fietsverkeer krijgen veel ruimte met brede trottoirs met bomen, verschillende doorgaande fietspaden. Een gezonde leefomgeving wordt gestimuleerd door straten met één-richtingsverkeer en éénzijdig langsparkeren.

Kijk voor meer informatie over koop- en vrije sector huurwoningen op newbrooklyn-almere.nl.

Interesse in een sociale huurwoning?

Deze zullen op een later tijdstip worden aangeboden via Woningnet. Om te kunnen reageren op sociale huurwoningen, moet u daar ingeschreven staan als woningzoekende. Wanneer de woningen te huur worden aangeboden, vermeldt de Alliantie dat op de-alliantie.nl en via een vooraankondiging op Woningnet. De Alliantie verwacht dat dit ongeveer eind 2021, begin 2022 is.

Wilt u niks missen over het toekomstig aanbod zelfbouwkavels in New Brooklyn?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van IkbouwmijnhuisinAlmere.