De Voortuin

Ontwikkelingsvisie De Voortuin

‘Het visitekaartje’ van Almere

Voor De Voortuin is samen met participanten (bewoners, ondernemers, scholen en sportverenigingen) een ontwikkelingsvisie opgesteld. Deze is 30 januari door de gemeenteraad vastgesteld. Een ontwikkelingsvisie is daarbij een inspirerend, uitdagend en dynamisch beeld van een toekomstige invulling van het gebied. In de vorm van een structuurontwerp met beelden is de ontwikkelingsvisie als een ‘moodboard’ gepresenteerd. Centraal staat de met de participanten opgestelde kernzin voor De Voortuin: ‘een sportief parklandschap als groene etalage langs de A6 met ruimte voor WAUW effect van duurzame landschaps- en gebouwiconen waar in een natuurlijke setting gesport en gerecreëerd wordt en de auto uit het zicht is’.

Het ‘moodboard’ gaat nu uitgewerkt worden naar een ontwikkelingsplan. Het concept ontwikkelingsplan verwachten we in de loop van dit jaar te kunnen presenteren, waarbij wij ons aan het beraden zijn hoe we met een ieder middels participatie het moodboard uitwerken naar een concreet ontwikkelingsplan. Met o.a. de sportverenigingen gaan we kijken hoe hun wensen uitgewerkt kunnen worden, voor het 12 tot 20 dagen parkeren van evenementen in De Voortuin hoe dit logistiek optimaal ingericht kan worden. Een gedetailleerd onderzoek naar de waterhuishoudkundige doorlaatbaarheid van dit gebied is opgestart.

Download de Ontwikkelvisie (pdf, 8,16 Mb)

Digitale participatieavond De Voortuin op dinsdag 8 juni

In een aantal inspirerende ontwerpsessies voor het gebied De Voortuin zijn diverse ideeën verzameld en uitgewerkt.

Het concept ontwikkelingsplan dat is opgesteld willen we met je delen op een digitale participatieavond.

Aanmelden Digitale participatieavond

Wij horen graag jouw mening over het concept ontwikkelingsplan op de digitale participatieavond.

Datum: dinsdag 8 juni

Tijdstip: 19.00 tot 20.30 uur

Locatie: digitaal

Wil je meedoen met deze avond? Meld je dan hieronder aan door het formulier in te vullen.

Je krijgt na aanmelding maandag 7 juni of uiterlijk dinsdag 8 juni een link waarmee je kunt inloggen op deze bijeenkomst.

Vragen

Heb je vragen? Stel ze aan Peter van der Dussen, projectmanager en stuur een mail naar pvanderdussenverberg dit@almere.nl 

 

Aanmelden digitale participatieavond Voortuin

Aanmelden
Ik wil me graag aanmelden voor de digitale participatieavond voor De Voortuin.