Direct naar paginainhoud

Item

Uitbreiding zonaal parkeren Europakwartier West

 Fase 1 en 2 zonaal parkeerverbod Europakwartier West

Fase 1 en 2 zonaal parkeerverbod Europakwartier West

Sinds 18 januari 2019 geldt voor Europakwartier West een zonaal parkeerverbod. Dit betekent dat er alleen geparkeerd mag worden in de daarvoor bestemde parkeervakken. Per 1 september 2020 geldt het zonaal parkeerverbod in heel Europakwartier West. 

Parkeerverbod in werking

Dit verbod treedt in werking nadat de parkeerverbodsborden zijn geplaatst. Wij plaatsen de borden in de laatste week van augustus bij de ingangen van de wijk. Met het plaatsen van deze borden hebben we gewacht tot het grootste deel van de wijk klaar is.

Handhaving

Vanaf 1 september kan er gecontroleerd worden. De afdeling Handhaving en de politie zien dan extra toe op juist parkeren in de parkeervakken.

Tweede fase zonaal parkeerverbod 

Nu de wijk verder klaar is, gaat de tweede fase van het zonaal parkeerverbod in. De borden aan de zijde van de Poortdreef worden verplaatst naar de ingangen van de Poortdreef. 

De borden komen op de volgende plekken: 
Finlandstraat bij de busbaan, Beneluxlaan bij de busbaan, Europalaan bij de busbaan, Frankrijkkade bij de busbaan, Duitslandstraat bij de gracht, Beneluxlaan bij de spoorlijn, Europalaan bij de spoorlijn. 

Zicht op Duin

Wanneer Zicht op Duin gereed is, gaat de laatste fase in van het zonaal parkeerverbod. Wij plaatsen dan ook parkeerverbodsborden bij de ingangen aan de Poortdreef.

U kunt het verkeersbesluit nazien bij de officiële bekendmakingen in de Staatscourant.