Direct naar paginainhoud

Hollandsedreef en Botterweg weer open voor verkeer

Op vrijdag 16 april in het begin van de avond gaan de kruispunten van de Hollandsedreef en Botterweg (Pampusdreef) met de Hogering weer open voor het verkeer.

Open in alle richtingen

De Hollandsedreef en de Botterweg worden aangesloten op de bypass, een tijdelijke weg naast de Hogering die het verkeer langs de werkzaamheden leidt. Dit betekent dat het verkeer komend vanaf de Hollandsedreef en de Botterweg weer de Hogering op kan rijden. Ook is het weer mogelijk om over te steken van de Hollandsedreef naar de Botterweg (en omgekeerd). Vrachtverkeer richting het bedrijventerrein Hollandsekant kan dus weer gebruik maken van de Hogering. Deze tijdelijke verkeerssituatie geldt tot en met de tweede helft van 2022.

Tijdelijke kruispunten

Doordat op de plek van het oude kruispunt de tunnelbak wordt aangelegd, is het tijdelijke kruispunt van de Hollandsedreef met de Hogering naar het noorden opgeschoven. Er is een weg om het werkgebied heen gelegd. Het kruispunt van de Botterweg met de Hogering is niet verplaatst. Weggebruikers die de oversteek Hollandsedreef-Botterweg (of omgekeerd) willen maken steken daarmee in twee keer de Hogering over: eenmaal via het kruispunt Hollandsedreef-Hogering en daarna via het kruispunt Hogering-Botterweg. Beide tijdelijke kruispunten zijn voorzien van verkeerslichten en voorsorteerstroken.

Verbreding Hogering Almere

Vorig jaar zijn de werkzaamheden voor de verbreding van de Hogering in Almere gestart. Na een voorbelastingsperiode van zo’n driekwart jaar is vorige maand het zandpakket verwijderd. Hierna is direct gestart met de aanleg van de tijdelijke kruispunten. Vanaf maandag 26 april starten de werkzaamheden voor het bouwen van de tunnelbak bij de Hollandsedreef/Botterweg. De aannemer begint dan met het aanbrengen van de damwanden.

Webcam

De werkzaamheden bij het kruispunt Hogering-Hollandsedreef/Botterweg zijn via een webcam live te volgen in de BouwApp. Weggebruikers kunnen via het beeld ook zien hoe druk het op de bypass is. De app is gratis te downloaden via de App Store of de Google Play Store. Via de zoekbalk kan het project ‘Hogering Almere’ worden toegevoegd.