Skip to content

Tijdelijk extra containers voor bouwafval

23 juli 2019

In Almere Poort worden tijdelijk extra containers geplaatst.

Op onderstaande locaties worden containers van 20 kuub geplaatst:

  1. Hoek Beneluxlaan / Zwedenstraat (Europakwartier)
  2. Frankrijkkade aan de kant van Spanjestraat (Europakwartier)
  3. Hoek Zomerspelenstraat / Jesse Owensstraat (Olympiakwartier)
  4. Sterduinstraat (Duin).

Waarom staan de containers hier?

Op deze plekken worden nu veel woningen opgeleverd en deze worden de komende tijd ingericht. De containers worden naar verloop van tijd dus ook weer weggehaald. 

Waarvoor zijn deze containers bedoeld?

De containers zijn bedoeld voor klusafval van nieuwe woningen. Denk aan het plastic en karton waar de keukeninrichting meekomt of dat om nieuwe meubels zit. De containers worden drie keer per week geleegd. Op deze manier probeert de gemeente het overlast van zwervend klusafval te beperken. Het is niet de bedoeling dat er huisvuil in terecht komt. Daarvoor zijn andere ondergrondse containers bij u in de buurt of daar heeft u afvalbakken aan huis voor. Uiteraard kunt u voor grofvuil ook terecht bij het recyclingperron. De dichtstbijzijnde voor u is aan de Argonweg 72 in Almere Poort.

Wat gebeurt er met het afval?

Het afval dat in de containers verzameld wordt, gaat naar onze afvalverwerker in Alkmaar. Daar wordt het afval zoveel mogelijk gescheiden zodat we de grondstoffen opnieuw kunnen gebruiken.

Heeft u vragen? 

Neem dan contact met ons op via het contactformulier te vinden via www.almere.nl/contactformulier of bel ons op 14 036. We zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.30-17.00 uur.