Skip to content

New Brooklyn: buurt met 1.400 nieuwe woningen in Almere Poort

18 september 2019
Wethouder Maaike Veeninga, Peter van der Gugten (Heijmans), Jan van Barneveld (De Alliantie) en Eduard van Luyn (Syntrus Achmea) tekenen voor New Brooklyn in Almere Poort.

De gemeente Almere, Heijmans en De Alliantie Ontwikkeling hebben overeenkomsten getekend voor de nieuwe buurt New Brooklyn in Almere Poort. In het Europakwartier Oost komen 1.400 nieuwe woningen. Ontwikkelaars met de gemeente zijn Heijmans en De Alliantie Ontwikkeling en de planning is dat de woningen vanaf eind 2020 gebouwd worden. De buurt krijgt de naam New Brooklyn en onderscheidt zich doordat het bij een relatief dichte bebouwing een ruime en groene opzet heeft.

De nieuwe wijk ontworpen door West 8 is opgebouwd rond de Meent, een kruisvormige groene ruimte. Daaromheen komen gevarieerde woningen gebouwd in de sectoren koop, vrije sector huur en sociale huur. Beoogd belegger voor de vrije sector huurwoningen is Syntrus Achmea.Wethouder Economische en Ruimtelijke Ontwikkeling, Maaike Veeningen: "Met deze ontwikkeling zorgen wij er voor dat mensen kunnen gaan wonen in een mooie wijk met een mix aan soorten woningen. Wij hebben in onze stad heel bewust verschillende gebieden en deze buurt met het stedelijk wonen met groen en kindvriendelijk ontwerp voegt daar weer iets bijzonders aan toe." Fietsers en voetgangers krijgen in New Brooklyn de ruimte met brede trottoirs en door de nabijheid van station Almere Poort kan het autogebruik beperkt blijven.

De woningen in New Brooklyn maken deel uit van de ontwikkeling Stadstuinen en zijn een volgende stap bij het verder afronden van de gebiedsontwikkeling van Almere Poort.

De artist impression is van West8.