Europakwartier

Europakwartier: levendige straten, rustige binnenhoven

Europakwartier gezien vanaf Tribeca
Europakwartier gezien vanaf Tribeca

Het gerealiseerde deel van Europakwartier heeft levendige straten, rustige binnenhoven en een doordachte mix van wonen, werken en voorzieningen.

In het Europakwartier komen woningen grotendeels in grote bouwblokken met rondom gezamenlijke binnenhoven. Elk blok kent verschillende woningtypen. De inrichting van de binnenterreinen is per bouwblok verschillend.

De statige lanen en straten zijn groen en breed. In de 'plinten' van de centraal gelegen Europalaan is ruimte voor winkels, ateliers, (kleinschalige) bedrijven, kantoren en horecaondernemingen. In het Europakwartier zijn verder een supermarkt, diverse kinder- en jeugdvoorzieningen (basisscholen, voortgezet onderwijs, kinderdagverblijven enz.), een zorgvoorziening en woningen waarin wonen en zorg kunnen worden gecombineerd aanwezig.

Europakwartier West

In Europakwartier West kan iedereen bouwen. Of u voor uzelf of uw gezin een woning wilt bouwen, of een bouwer, architect of ontwikkelaar bent die drie, vijf of een kleinschalig appartementencomplex (stadspaleis van circa 15 woningen) wil realiseren voor anderen; ver is zeker ruimte voor uw plannen in Europakwartier. U kunt er de volgende woningtypen bouwen: een stadspaleis, twee-onder-een-kapwoning, vrijstaand huis, rijhuis, herenhuis, flat, hoekwoning of waterwoning.

De beschikbare kavels zijn verdeeld over verschillende buurten en variëren in prijs tussen de € 50.000 en ruim € 500.000. Elke buurt kent z’n eigen, unieke punten. Zo komt er een levendige buurt dicht bij het station, waar niet alleen woningen, maar ook winkels en horeca kunnen worden gebouwd. Meer naar de kust toe, met zicht op de toekomstige duinen, kunnen stadspaleizen en stedelijke twee-onder-een-kap-woningen worden gebouwd. Ook is er een gebied waar u kunt bouwen naast vindplaatsen met resten uit het stenen tijdperk. De buurt ‘Ik bouw in het water’ komt wat later op de markt.

De grond in Europakwartier West is per 1 juni 2012 bouwrijp.

Europakwartier Oost

Voor Europakwartier Oost moet de gemeente haar planning nog bepalen en wordt de interesse vanuit de markt gepeild. Afhankelijk van die interesse wordt de Bouwfabriek voor Europakwartier Oost op een nieuwe locatie opnieuw geopend en kunt u er weer terecht. Informatie hierover kunt u op www.ikbouwmijnhuisinalmere.nl vinden.

Naar boven