Wijkteam

Wijkteam Almere Poort

Heb je vragen op het gebied van wonen, welzijn en zorg of vrijwilligerswerk? Het wijkteam Almere Poort staat voor je klaar. Het wijkteam werkt in de wijk. Je komt de wijkwerkers tegen op straat of bij de wijkactiviteiten. Daarnaast houdt het wijkteam ook een inloopspreekuur. 

Wat kan ik verwachten van het wijkteam?

Het wijkteam bestaat uit professionals, onder andere op het gebied van thuiszorg, opbouwwerk en maatschappelijk werk. Een van de professionals bespreekt samen met jou je vraag en situatie. Dat kan bij jou thuis of ergens anders als je dat prettig vindt. Samen met jou zoekt de professional naar praktische oplossingen die passen. Vaak kun je zelf met wat hulp van buren, vrienden of vrijwilligers heel veel oplossen. Is er aanvullende professionele ondersteuning nodig, dan regelt de professional van het wijkteam de aanvraag. Zo krijgen we samen meer voor elkaar. 

Praktische oplossingen

Het wijkteam helpt niet alleen mensen één op één met hun vragen, de professionals doen ook van alles om de hele wijk socialer en actiever te maken. Bijvoorbeeld door activiteiten in de wijk te ondersteunen en ideeën van buurtbewoners verder te brengen. 

Klik hier voor meer informatie over het wijkteam van Almere Poort.