Informatie vergunningen in uw buurt

Vergunningenapp OmgevingsAlert Almere

Nooit meer de huis-aan-huis-krant doorspitten, maar een bericht ontvangen als in uw omgeving vergunningen zijn aangevraagd of afgegeven. Download de app OmgevingsAlert Almere in de appstore van uw mobiele telefoon , stel uw adres in en zie direct welke vergunningen er bij u in de buurt zijn aangevraagd of worden verleend. Indien gewenst ontvangt u eenvoudig een notificatie als er iets nieuws speelt in dat gebied.

De app ondersteunt verschillende categorieën van lokale bekendmakingen: van omgevingsvergunningen tot evenementenvergunningen en van bestemmingsplannen tot horecavergunningen. Gebruikers kunnen zelf aangeven welke categorieën ze willen zien.

De OmgevingsAlert app is beschikbaar voor iPhone en iPad (iOS 7.0 en nieuwer), Android toestellen (4.0 en nieuwer) en telefoons en tablets op Windows Phone 8.1.

Mailservice Overheid.nl

Wilt u via de mail op de hoogte blijven van besluiten, aanvragen etc. die door de gemeente Almere, provincie Flevoland of het Waterschap die via Overheid.nl worden gepubliceerd? Via enkele stappen kunt u zich inschrijven voor de e-mailservice. U kunt het type bericht instellen, de straal rondom uw woonadres en van welke organisatie u deze berichten wenst te ontvangen. Kijk op zoek.overheid.nl!

Op www.overheid.nl/particulieren vindt u o.a. de volgende informatie: 

Rondom een adres
Over verkeersbesluiten, omgevingsvergunningen voor bouwen, slopen, kappen van bomen en dergelijke.

Voorlichting
Voorlichting voor de hele gemeente over bijvoorbeeld openingstijden, huisafval, inspraak en verkiezingen.

Bestemmingsplannen
Bestemmingsplannen en voorbereidingsbesluiten.  

Voorschriften en beleid
Verordeningen, structuurvisie, milieueffectrapportage en dergelijke voor de hele gemeente.