Zelf bouwen in Almere Poort

Almere Poort is een kleurrijk en vernieuwend stadsdeel, waar zelfbouw ‘heruitgevonden’ is. Op de rand van stad, polder en water, met alles binnen handbereik: ruimte, groen en voorzieningen. Stadsdeel aan de A6: snel met de auto naar Amsterdam en ’t Gooi. Of met de trein vanaf NS-station Almere Poort. Hier bouw je zelf. Dat hoort in Poort.

Zelfbouw in Almere Poort

Jouw eigen woning bouwen, helemaal zoals jij dat wilt. Volledig naar eigen wensen en inzichten. Zelfstandig of samen met anderen. In Almere Poort zijn volop mogelijkheden! In Almere Poort vind je zelfbouwkavels in alle wijken:

- Columbuskwartier

Europakwartier

Homeruskwartier

- Olympiakwartier West 

Kavels in Almere Poort

Alle beschikbare kavels vind je op de Kavelkaart van IkbouwmijnhuisinAlmere.nl. Daar kun je ook de documenten bekijken die bij elke kavel horen, zoals het kavelpaspoort met de bouwregels van de kavel. Een kavel kun je zelf digitaal reserveren met jouw DigiD. Nieuwe kavels komen op de markt via een start verkoop met loting.

Kavelwinkel In de Kavelwinkel

In het stadhuis van Almere kun je terecht voor alles wat met zelfbouw en het kopen van een kavel te maken heeft. Jouw eigen huis bouwen is een uitdaging. De adviseurs van de Kavelwinkel weten dat en geven je graag wat houvast en advies. Kijk voor meer informatie over zelfbouw op Ik bouw mijn huis in Almere.

Naar boven

Nieuwe procedure verkoop zelfbouwkavels in Almere

Vanwege de overgrote belangstelling bij de verkoop van nieuwe zelfbouwkavels, heeft de gemeente Almere besloten de verkoopprocedure aan te passen. Sinds maart 2017 wordt er geloot om een kiesnummer. De nieuwe procedure is laagdrempelig en biedt iedereen die graag zelf wil bouwen, een eerlijke kans. Kamperen voor een kavel is dan niet meer nodig!

Wil je bij een start verkoop in aanmerking komen voor nieuw uit te geven kavel? Vul dan een lotingformulier in en zorg op de dag van de verkoop dat deze compleet ingevuld in het bezit is van de Kavelwinkel. Vervolgens wordt er geloot om het kiesnummer. Wordt jouw formulier het eerste uit de tombola getrokken, dan mag je als eerste een kavel kiezen. De loting is afgelopen als alle kavels gekozen zijn. Kavels die niet worden gekozen, komen de dag na verkoop beschikbaar op de online kavelkaart van Ik bouw mijn huis in Almere.

Digitaal een kavel reserveren

Zelf een huis bouwen wordt steeds leuker. Sinds april 2017 kun je met jouw DigiD digitaal een zelfbouwkavel reserveren. Je reserveert de kavel eenvoudig op een moment dat het jou uitkomt! Voor het reserveren van je droomkavel hoef je dus geen afspraak meer te maken. Voordat je een kavel reserveert, is het wel belangrijk dat je je eerst goed verdiept in je woonwensen, het financiële plaatje, de bouwregels en het zelfbouwproces. Heb je je DigiD nog niet in huis? Vraag deze dan snel aan. Zonder DigiD kun je géén kavel reserveren! 

Voor meer informatie over de nieuwe verkoopprocedure: Ik bouw mijn huis in Almere.