Zelf bouwen in Almere Poort

Almere Poort is een kleurrijk en vernieuwend stadsdeel, waar zelfbouw ‘heruitgevonden’ is. Op de rand van stad, polder en water, met alles binnen handbereik: ruimte, groen en voorzieningen. Stadsdeel aan de A6: snel met de auto naar Amsterdam en ’t Gooi. Of met de trein vanaf NS-station Almere Poort. Hier bouw je zelf. Dat hoort in Poort.

Zelfbouw in Almere Poort

In Almere Poort vind je zelfbouwkavels in alle wijken:

- Columbuskwartier

Europakwartier

Homeruskwartier

- Olympiakwartier West (verwacht in 2017)

Uw eigen woning bouwen, helemaal zoals u dat wilt. Volledig naar eigen wensen en inzichten. Zelfstandig of samen met anderen. In Almere Poort zijn volop mogelijkheden!

In de Kavelwinkel in het stadhuis van Almere kun je terecht voor alles wat met zelfbouw en het kopen van een kavel te maken heeft. Je eigen huis bouwen is een uitdaging. De adviseurs van de Kavelwinkel weten dat en geven je graag wat houvast en advies. 

Naar boven

Nieuwe procedure verkoop zelfbouwkavels in Almere

Vanwege de overgrote belangstelling bij de verkoop van nieuwe zelfbouwkavels, heeft de gemeente Almere besloten de verkoopprocedure aan te passen. Vanaf maart 2017, zal er worden geloot om een kiesnummer. De nieuwe procedure is laagdrempelig en biedt iedereen die graag zelf wil bouwen, een eerlijke kans. Kamperen voor een kavel is dan niet meer nodig!

Wilt u bij een start verkoop in aanmerking komen voor nieuw uit te geven kavel? Vul dan een lotingformulier in en zorg op de dag van de verkoop dat deze compleet ingevuld in het bezit is van de Kavelwinkel. Vervolgens wordt er geloot om het kiesnummer. Wordt uw formulier het eerste uit de tombola getrokken, dan mag u als eerste een kavel kiezen. De loting is afgelopen als alle kavels gekozen zijn. Kavels die niet worden gekozen, komen de dag na verkoop beschikbaar op de online kavelkaart van Ik bouw mijn huis in Almere.

Voor meer informatie over de nieuwe verkoopprocedure: http://www.ikbouwmijnhuisinalmere.nl