Skip to content

Olympiakwartier

Olympiakwartier: stads wonen, werken, winkelen en sporten

Almere Poort is op weg een compleet stadsdeel te worden. Olympiakwartier is verdeeld in Olympiakwartier West (tussen station en Duin) en Olympiakwartier Oost (tussen station en Elementendreef). Beide wijken vallen onder het ontwikkelingsplan Stadstuinen Poort Oost. In het Olympiakwartier kunt u straks niet alleen stads wonen, maar kunt u dit ook prima combineren met werken. Er zullen zo'n 1200 woningen gebouwd worden in verschillende segmenten: van sociale huurwoningen tot grote luxe appartementen. Doordat werken zowel aan huis, in kantoren als in de plinten van gebouwen kan, ontstaat er een levendige sfeer.

In Olympiakwartier West is eind april 2017 het nieuwbouwproject Zandpoort gestart. In Olympiakwartier Oost zijn inmiddels meerdere sport- en onderwijsvoorzieningen te vinden en hier komt in de toekomst het stadsdeelcentrum.

Optimale bereikbaarheid

Station Almere Poort
Station Almere Poort

In het hart van Olympiakwartier bevindt zich het treinstation van Almere Poort. Amsterdam, Lelystad, het Gooi, Utrecht en het oosten en noorden van het land met Zwolle, Kampen en Groningen zijn, mede door de Hanzelijn, nu nog beter te bereiken. Naast het treinstation vindt u het busstation van Almere Poort voor de overige verbindingen binnen Almere.

Leven tussen tuin en duin in Olympiakwartier West

Eind april 2017 gaf wethouder Tjeerd Herrema de aftrap voor de ontwikkeling van het nieuwbouwproject Zandpoort in de wijk Olympiakwartier West. Samen met de partners AM, Dura Vermeer, de Alliantie en Trebbe ontwikkelt de gemeente Almere deze wijk in Almere Poort. Hier komen circa 550 woningen waarvan 70% eengezinswoningen en 30% appartementen/hoogbouw in de verdeling huur, koop en zelfbouw.

Lees hier meer over de ontwikkelingen in Olympiakwartier West.

Naar boven

Winkelen, studeren en sporten in Olympiakwartier Oost

Olympiakwartier Oost wordt een combinatie van een centrumgebied en een stedelijk woongebied. De appartementen in een parkachtige omgeving met gemeenschappelijke tuinen, grote lanen, groene gevels, en dakterrassen bepalen de sfeer. Ook de parkeerterreinen krijgen een groene uitstraling. Bijzondere sportvoorzieningen om gezond te bewegen in de open lucht. Door de beperkte omgang van de appartementengebouwen woon je niet anoniem. Hier ken je je buren! 

Dit zijn de laatste ontwikkelingen.

ROC Flevoland opent MBO College Poort
Momenteel is de tijdelijke vestiging van het MBO College Poort in gebruik en is begin mei 2017 gestart met de bouw van een modern en nieuw schoolgebouw. MBO College Poort is gevestigd aan de Jasper Warnerstraat 20 in Almere Poort. Een locatie die voor de studenten op loopafstand is van zowel een bus- als treinstation. Vanaf schooljaar 2018/2019 wordt dit gebouw in gebruik genomen. Het ROC van Flevoland zoekt met deze nieuwe locatie actief de samenwerking met de buurt op. Zo krijgen de studenten les in het zwembad van Optisport. De naastgelegen Topsporthal wordt door de studenten gebruikt voor diverse zaalsporten en sportlessen.

Topsportcentrum
Topsportcentrum

Naar boven

Informatie vergunningen

Blijf op de hoogte over vergunningen die zijn aangevraagd of afgegeven via de vergunningenapp OmgevingsAlert Almere of de mailservice van Overheid.nl.