Skip to content

Zicht op Duin

De gemeente Almere biedt in de strook ‘Zicht op Duin’ aan de Poortdreef ruimte aan ontwikkelaars en bouwers om ‘stadspaleizen’ te bouwen. Dit zijn kleinschalige statige appartementenblokken die per gebouw bestaan uit circa 12-15 appartementen. De strook Zicht op Duin ligt deels in de wijk Columbuskwartier en deels in Europakwartier West. Het Europakwartier ligt op een bijzonder gunstige plek in Almere Poort en kijkt uit op de wijk Duin, direct aan het IJmeer. Alle benodigde voorzieningen liggen binnen handbereik en via het NS-station Poort is Amsterdam binnen 20 minuten te bereiken.

Inmiddels is er al een aantal stadspaleizen gebouwd of in aanbouw. Op onderstaande kaart is te zien op welke locaties er nieuwbouwprojecten zijn. De genoemde ontwikkelaars, architecten of makelaars kunnen u voorzien van de laatste informatie over hun nieuwbouwprojecten in Zicht op Duin.

Informatie vergunningen

Blijf op de hoogte over vergunningen die zijn aangevraagd of afgegeven via de vergunningenapp OmgevingsAlert Almere of de mailservice van Overheid.nl.