Vier deelgebieden

Stadstuinen Poort bevindt zich aan de westkant van Almere, tussen de A6 en het reeds bebouwde en bewoonde westelijke deel van Almere Poort. Hier is ruimte voor 3600 woningen en vestigingsmogelijkheden voor bedrijven. In vier kwartieren zal Stadstuinen tot bloei komen. 

Olympiakwartier West

Ca. 550 woningen (70 % eensgezinswoningen, 30% appartementen/hoogbouw in verdeling huur, koop/nieuwbouw, zelfbouw), gelegen tussen Duin en het spoor, samenwerking met marktpartijen die al afspraken met gemeente hebben (o.a. project Goed Huur Woningen), start verkoop/bouw na zomervakantie 2017.

Europakwartier Oost I

Ca 1200 woningen (70% eengezinswoningen, 30% appartementen/hoogbouw), gelegen tussen spoor en bedrijventerrein Lage Kant, start bouw in 2018.

Olympiakwartier Oost

Ca 650 woningen (25% eensgezinswoningen, 75% appartementen/hoogbouw), gelegen tussen spoor en Elementendreef ter hoogte van het station Almere Poort. Na de zomer van 2017 daagt  de gemeente partijen uit de woningbouwplannen voor dit gebied te ontwerpen. Hier zijn nu vooral  de voorzieningen als de Topsporthal en het zwembad zichtbaar.  Voor onderwijs vindt u hier het MBO College Poort van het ROC (nu tijdelijke gebouwen, de bouw van het nieuwe gebouw is gestart) en Scholengemeenschap Het Baken). Ook de bouw van het Wereldrestaurant Atlantis is in volle gang. In het najaar van 2017 verplaatst de gemeente de tijdelijke Park & Ride van Olympiakwartier West naar Olympiakwartier Oost.

Europakwartier Oost II

Ca 1200 woningen (85% eensgezinswoningen, 15% appartementen/hoogbouw), gelegen tussen spoor en Elementendreef, start bouw vanaf 2019

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Gemeente Almere via ons emailadres  o.v.v. Poort Oost