Ondernemen in Almere Poort

Bedrijfshuisvesting in Almere Poort

De toekomstige combinatie van 12.000 woningen en 30.000 werkplekken maakt Almere Poort tot een interessant, innovatief vestigingsgebied. Alles is erop gericht om te zorgen dat ondernemers en bewoners elkaar aanvullen en versterken en dat wonen en werken op een natuurlijke manier verweven worden.

Almere Poort kent de volgende werkgebieden: 

  • Hogekant: gemengd bedrijventerrein voor kleine tot middelgrote bedrijven in de ambachtelijke en dienstverlenende sfeer;
  • Middenkant: gemengd bedrijventerrein met kleine en middelgrote kavels met hoogwaardige uitstraling;
  • Lagekant: voor middelgrote en grotere gebruikers, met eigentijdse architectuur en hoogwaardige materialen;
  • Olympiakwartier: stads wonen gecombineerd met werken onder andere in mooie kantoren waarbij vooral veel glas en staal wordt gebruikt;
  • Olympia Officepark: voor grote en beeldbepalende (internationale) kantoren op het gebied van zakelijke dienstverlening op een zichtlocatie;
  • Cascadepark Oost: werken in een campusachtige setting.

Hogekant, Lagekant, Cascadepark Oost en Olympiakwartier zijn volop in ontwikkeling.

Overweegt u een nieuw bedrijfspand te (laten) bouwen in Almere Poort? Medewerkers van het Ondernemersloket helpen je graag verder.

De ondernemers van Almere Poort

Almere Poort is nog in aanbouw, maar vele ondernemers hebben zich er al gevestigd. Wilt u weten waar u welke ondernemer kunt vinden? Neem dan een kijkje op onderstaande kaart (AlmereMaps).

AlmereMaps

De gemeente Almere heeft AlmereMaps zelf ontwikkeld. AlmereMaps maakt gebruik van gemeentelijk kaartmateriaal, biedt daardoor een goede kwaliteit foto’s en is daardoor altijd actueel. Almere is de eerste gemeente met deze mogelijkheden. Per kwartaal worden de gegevens geüpdate. De gemeente ontvangt de laatste gegevens van de provincie.

Zelf aanpassen

AlmereMaps werkt ongeveer hetzelfde als GoogleMaps. Het is een dynamisch kaartsysteem: u ziet een beginkaart, maar kunt de kaart zelf aanpassen aan wat u wilt zien. U kunt bijvoorbeeld in- en uitzoomen, de kaart verschuiven, en kaartlagen aan- en uitzetten. Er zijn standaard twee kaartlagen: één met een plattegrond en één met een gedetailleerde luchtfoto.