Skip to content

Werkzaamheden Homeruskwartier Oost

26 januari 2018
Luchtfoto Homeruskwartier mei 2015

Homeruskwartier mei 2015

Woensdag 17 januari is begonnen met het definitief inrichten van het openbaar terrein in Homeruskwartier Oost. Dit is het gebied tussen de Godendreef, de Saturnussingel, de Hebatstraat en de Brikweg. 

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de aanwezige bestrating, aanleggen van de (definitieve) rijweg, trottoir en verlichting. De werkzaamheden  worden uitgevoerd door het aannemingsbedrijf Infradijk uit Lelystad. 

Groenwerkzaamheden in het openbaar gebied zijn seizoensgebonden en worden daarom in het plantseizoen (vanaf voorjaar 2018) uitgevoerd. 

Fasering en duur werkzaamheden

Om de wijk bereikbaar te houden, voeren wij de werkzaamheden gefaseerd uit. De werkzaamheden  beginnen in en rondom het Amaterasuhof (veld L) en gaan door in de zuidelijke richting van het gebied. Er kunnen nog wijzigingen optreden; onder andere ook afhankelijk van de bouw op de aanliggende kavels. 

Ten minste één week voor aanvang van de werkzaamheden in een straat worden bewoners door de aannemer hierover geïnformeerd. Het streven is de werkzaamheden eind 2020 geheel af te ronden.

Parkeren en aanbieden afval tijdens werkzaamheden

Gedurende de werkzaamheden in een straat of straatgedeelte is het noodzakelijk dat de straat afgesloten wordt voor alle het verkeer. Woningen zijn dan tijdelijk niet bereikbaar per auto. Bewoners worden  verzocht om de auto elders te parkeren. Via tijdelijke voorzieningen is de woning wel te voet bereikbaar. 

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid met de bekende gele borden. 

De (bovengrondse) containerbakken of opstelplaatsen voor afvalbakken zijn door de werkzaamheden ook tijdelijk niet bereikbaar. De bak kan in deze periode neergezet worden bij de dichtstbijzijnde tijdelijke opstelplaats.  

Planning 

Het weer kan de werkzaamheden beïnvloeden; daardoor kan ook de planning wijzigen. Eventuele wijzigingen in de planning worden op deze pagina vermeldt. 

Vragen

Heeft u nog vragen, stel dan uw vraag via het contactformulier of bel op werkdagen tussen 08.30 uur en 17.00 uur naar 14 036.