Werkzaamheden Godendreef en extra rijstrook Botterweg

9 maart 2018

Er wordt een nieuw deel van de Godendreef aangelegd dat loopt vanaf de kruising met  Saturnussingel tot het kruispunt Botterweg/Hogering (N702), door het reeds gekapte deel van het Pampushout. Zo sluit de Godendreef beter aan op de Hogering. 

Planning werkzaamheden Godendreef 

Inmiddels zijn de werkzaamheden begonnen. De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van grond en zand op het tracé van de toekomstige weg, inclusief de voorbelasting. De grond en het zand wordt vanuit het Cascadepark West en Nobelhorst naar dit nieuwe tracé gereden. 

Naar verwachting zijn de werkzaamheden half april klaar. 

Extra rijstrook Botterweg

Om de ontsluiting van Almere Poort via de Botterweg te verbeteren maken we een extra rijstrook (met afslag) voor het verkeer dat rechtsaf of rechtdoor wil. 

Vanaf woensdag 14 maart beginnen we met grondwerk; dit wordt naast de weg uitgevoerd. Voor het asfalteren van de extra rijstrook wordt de Botterweg van ’s avonds 20.00 tot ’s morgens 6.00 uur van zondag 26 maart tot en met donderdag 29 maart afgesloten. Dit is voor het verkeer alleen de rijstrook naar de Hogering toe. Het verkeer richting Godendreef blijft open. 

Op vrijdag 30 maart werken de laatste dingen af. Met de bekende gele borden geven wij een omleiding aan. De werkzaamheden hiervoor kunnen tijdelijk voor overlast zorgen.