Voorbereidende werkzaamheden Godendreef gestart

12 februari 2018
Plattegrond met daarop de werkzaamheden Godendreef aangegeven

Het voorbereidende werk voor de verlenging van de Godendreef is begin deze maand begonnen. Er wordt grond en zand aangebracht op het toekomstige gedeelte van de weg. Wanneer de exacte planning van de aannemer bekend is, brengen wij u op de hoogte. De huidige route van de Godendreef naar de Hogering kunt u blijven gebruiken.

Ook de voorbelasting voor de aanleg van de nieuwe weg is gestart. Dit duurt minstens een jaar. De definitieve aanleg van de weg vindt in 2019 plaatst. Aan het einde van dit jaar wordt eerst een fietstunnel en een brug over de ecozone aangelegd. 

Vervoer grond en zand

Vanaf maandag 19 februari wordt er grond en zand aangebracht op het tracé van de toekomstige weg. De grond en het zand worden vanuit Almere Hout en het Cascadepark aangevoerd. Vanuit het Cascadepark wordt dit door tractoren gedaan. Deze volgen dan de volgende route vanaf het terrein tegenover het Klokhuis: pad door het Cascadepark, Odeseusstraat, Artemissingel, Homeruslaan en de Godendreef naar het tracé. 

Het nieuwe deel van de Godendreef loopt dan vanaf de kruising met de Saturnussingen tot aan het kruispunt Botterweg/Hogering (N702) door het gekapte deel van het Pampushout. Daardoor sluit de Godendreef beter aan op de Hogering.