Skip to content

Jouw eigen mini-bos voor de buurt!

29 maart 2018

Een groene oase bij jou om de hoek. Naast je school, bij het buurthuis of in een leeg grasveldje of plantsoen. Een plek waar de insecten zoemen, een egeltje schuilt, bomen groeien, je zelf kan verstoppen, samen kan bijkletsen of bramen plukken. Zie je het voor je? Maak je droom waar: Schrijf, teken of knutsel een plan! En stuur het op aan growinggreen@almere.nl.

In totaal kunnen er dit jaar acht Tiny Forests verspreid over de stad geplant worden. Hiervoor hebben we bewoners, verenigingen, scholen en ondernemers nodig. Elk bos gaat weer anders worden. Je mag zelf een plan maken. Je kunt denken aan een bos speciaal voor vogels, een bos met eetbare planten en vruchten en ga zo maar door. Maar welk bos past bij jou?

Uiteraard zijn er wel criteria. Deze zijn te lezen op de site van Growing Green Cities. Belangrijk is bijvoorbeeld dat je samen met de buurt, de school of bekenden zelf verantwoordelijk bent voor het beheer. Bij de uitwerking van je plan wordt je geholpen door de gemeente Almere en IVN Flevoland (Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid).

Meer informatie

Kijk voor meer info, alle criteria en hoe je je kunt aanmelden op: growinggreencities.almere.nl/tiny-forest. Stuur je plan uiterlijk 29 april in!

Bestanden:
Flyer_Tiny_Forest.pdf3.4 M