3 april 2018 Grote inloopbijeenkomst Almere Poort

22 maart 2018

Foto inloopbijeenkomst November 2017

Komt u ook naar de inloopbijeenkomst om u te laten informeren over de laatste ontwikkelingen in Almere Poort?  Poort groeit hard. Het westelijk deel is al grotendeels bebouwd maar in Homeruskwartier, Cascadepark, Columbuskwartier en Europakwartier zijn of volgen nog allerlei (bouw)activiteiten of werkzaamheden. Het oostelijk deel van Poort (Stadstuinen) maar ook Duin blijft in ontwikkeling. Daarnaast bereidt de gemeente het bestemmingsplan Poort Buitendijks voor. Om u op de hoogte te houden organiseert de gemeente Almere op dinsdagavond 3 april 2018 een inloopbijeenkomst in Sterrenschool De Ruimte.

 

Kom naar de inloopbijeenkomst Almere Poort op 3 april 2018  

Locatie : Sterrenschool De Ruimte, Nimfenplein 1, 1363 SV Almere Poort

Tijd:      Zaal is open om 18.30 uur. Wethouder Tjeerd Herrema opent om 19.00 uur de inloopbijeenkomst die tot 21.00 uur duurt.

Laat u informeren over het bestemmingsplan Poort Buitendijks…

Een bestemmingsplan geeft aan waar mag worden gebouwd, maar ook hoe grond en gebouwen mogen worden gebruikt. Na de bestemmingsplannen Poort West & Pampushout en Poort Oost & Duin bereidt de gemeente nu ook een nieuw bestemmingsplan voor Poort Buitendijks voor. Het buitendijkse gebied omvat de stranden van Almere Poort, de Marina Muiderzand, de Muiderburcht (3 ovalen flats) en het aangrenzende deel van het IJmeer. Neem kennis van de ontwikkelingen voor dit deel van Poort en maak eventueel gebruik van de mogelijkheid een reactie op het concept ontwerpbestemmingsplan in te dienen. Later dit jaar start dan de formele procedure.

… en blijf op de hoogte van wat er speelt in de kwartieren!

Van de laatste informatie over de woonstrook Zicht op Duin in Columbuskwartier en Europakwartier tot de bereikbaarheid van Poort. Van de laatste stand van zaken van het zuidelijk deel van de inrichting van Cascadepark tot de status van de plannen voor Achillestraat. Van de bouwontwikkelingen van meerdere woonlocaties tot de komst van een 2e school en een supermarkt in Homeruskwartier. Maar ook informatie over Duin en een blik op de nieuwe wijken in het oostelijk deel van Almere Poort.

En denk aan thema’s als afval en beheer van de openbare ruimte. Ook het Flevolandschap, Staatsbosbeheer, de politie,het preventieteam, de wijkregisseur  en het wijkteam zijn aanwezig.