Europakwartier

Europakwartier: levendige straten, rustige binnenhoven

Europakwartier gezien vanaf Tribeca
Europakwartier gezien vanaf Tribeca

Het gerealiseerde deel van Europakwartier heeft levendige straten, rustige binnenhoven en een doordachte mix van wonen, werken en voorzieningen.

In het Europakwartier zijn de woningen grotendeels in grote bouwblokken gebouwd met rondom gezamenlijke binnenhoven. Elk blok kent verschillende woningtypen. De inrichting van de binnenterreinen is per bouwblok verschillend.

De statige lanen en straten zijn groen en breed. In de 'plinten' van de centraal gelegen Europalaan is ruimte voor winkels, ateliers, (kleinschalige) bedrijven, kantoren en horecaondernemingen. In het Europakwartier zijn verder een supermarkt, diverse kinder- en jeugdvoorzieningen (basisscholen, voortgezet onderwijs, kinderdagverblijven enz.), een zorgvoorziening en woningen waarin wonen en zorg kunnen worden gecombineerd aanwezig.

Europakwartier West

In Europakwartier West kan iedereen bouwen. Of u voor uzelf of uw gezin een woning wilt bouwen, of een bouwer, architect of ontwikkelaar bent die drie, vijf of een kleinschalig appartementencomplex (stadspaleis van circa 15 woningen) wil realiseren voor anderen; ver is zeker ruimte voor uw plannen in Europakwartier. U kunt er de volgende woningtypen bouwen: een stadspaleis, twee-onder-een-kapwoning, vrijstaand huis, rijhuis, herenhuis, flat, hoekwoning of waterwoning. Elke buurt kent z’n eigen, unieke punten. Zo komt er een levendige buurt dicht bij het station, waar niet alleen woningen, maar ook winkels en horeca kunnen worden gebouwd.  

Naar boven

Zicht op Duin

Aan de Poortdreef in zowel Columbuskwartier als Europakwartier West vindt u de strook Zicht op Duin. Hier krijgen ontwikkelaars en bouwers de mogelijkheid om ‘stadspaleizen’ te bouwen. Dit zijn kleinschalige statige appartementenblokken die per gebouw bestaan uit circa 12-15 appartementen. Meer informatie over Zicht op Duin en over de locaties waar stadspaleizen in aanbouw zijn of gaan vindt u hier.

Europakwartier Oost

Europakwartier Oost is onderdeel van het ontwikkelingsplan Stadstuinen waarin het oostelijk van Almere Poort vorm krijgt. Europakwartier Oost is opgedeeld in twee deelgebieden waar in totaal voor de komende jaren zo'n 2400 woningen voorzien zijn.  Kijk voor meer informatie op de pagina over Stadstuinen.