Tijdelijk gebruik lege kavels

In Almere Poort bevinden zich lege kavels, die nog niet verkocht zijn. Deze kavels zorgen voor lege, kale plekken in de verschillende wijken. Het idee is ontstaan om de lege kavels aan te bieden aan inwoners van Almere Poort om tijdelijk gebruik te kunnen maken van deze kavels. Tijdelijk houdt in maximaal drie jaar en een belangrijke voorwaarde is dat zodra een kavel verkocht is, moet de kavel leeg opgeleverd worden. 

Een picknicktafel of een moestuin

Een aantal bewoners is al actief bezig op zo'n kavel. Zij verbouwen groenten of maken er een gezellige ontmoetingsplek van voor buurtbewoners. Op de kavelkaart van de Kavelwinkel vindt u de lege kavels in Almere Poort. 

Aanvragen tijdelijk gebruik lege kavel

Wanneer u op de Kavelkaart gezien heeft dat een kavel vrij is, kunt u een aanvraag doen via onderstaande invulvelden. Na verzending van de gegevens neemt de gebiedsmanager en/of de gebiedssecretaris contact met u op om verdere afspraken te maken. 

Veel gestelde vragen tijdelijke kavels

If you can read this, you have to activate javascript for your browser. This extension was brought to you by TYPO3-Macher, die TYPO3-Agentur.
Tijdelijke kavels
Wat mag ik doen op een ‘tijdelijk gebruik’ kavel?

Bijvoorbeeld een moes- en/of kruidentuin mag, kleine struiken, een vuurkorf, een picknicktafel, een bank, een tafel en stoelen, speeltoestellen, een opblaaszwembad of een zonneweide.

Wat mag niet?

U mag geen materialen aard- en nagelvast op de kavel neerzetten, zoals schutting, pergola, ander soort afbakening, schuurtje of diepgewortelde bomen.

Mag ik iets in de grond verankeren?

Nee, dat mag niet.  

Waar kan ik zien of een kavel beschikbaar is?

U kunt dat zien op de website van de Kavelwinkel, op de Kavelkaart. Daarop vindt u alle informatie over de kavels in Almere Poort.  

Hoe lang is het tijdelijke gebruik van de kavel?

 Maximaal drie jaar. 

Als een kavel verkocht is, hoe snel moet ik de kavel dan leeg en schoon opleveren?

Als een kavel verkocht is, moet de kavel binnen zes weken leeg en schoon opgeleverd worden. 

Zijn er gemeentelijke kosten voor het tijdelijk gebruik van de kavel?

Nee, er zijn geen gemeentelijke kosten aan verbonden.

aanvraaggebruikkavel

Uw gegevens
Informatie over de kavel
Verzenden
captcha